Announcement

Collapse
No announcement yet.

Artificial Reefs in Marea Neagra

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Termenul de epave l-am pus intre ghilimele tocmai pentru a reprezenta altceva

  Comment


  • beluga eu as vrea un recif artificial, cu posibilitate de scufundare la adincime pentru OW, din cite stiu multe epave de la noi sunt pe adincimi mari.
   Dupa cum sa mai spus necesitatea unui recif artificial nu ar fi in primul rind pentru pescuit sau scufundari ci pentru a incetini viteza de coroziune a plajelor de pe litoral . Dar ma rog fiecare face si zice cum crede, bineinteles ca ar atrage si pesti in zona chiar daca nu spectaculosi sau deosebiti dar ar fi probabil in numar mai mare si ar fi atractiv din anumit punct de vedere.

   Comment


   • ok!!! hai sa ne intelegem ... Ai initiat aceasta idee, este buna dar o sa revin la ceea ce am mai spus anterior , trebuie sa existe un motiv si gasita o utilitate altfel eu consider ca este o idee utopica, este ca si cum ai dormi iar cind te trezesti nu iti aduci aminte ce ai visat , chiar daca simti ca afost ceva frumos ... deci
    In ceea ce priveste owd nu prea inteleg ... in PADI adincimea maxima este 18 m pentru a face scufundari iar in alte sisteme ajunge pina la 25 , din acest punct de vedere exista citeva epave accesibile ...
    Eu consider ca ideea ta este foarte buna dar cum de 20 si de ani traim in democratie trebuie sa intelegem ca dialogul este cheia succesului, este saltul de la vis la realitate ... si asa cum spunea Victor Hugo in Oamenii Marii ,,Perseverando, perseverando ,, TREbuie insa gasit un punct de plecare ...am scris mai demult despre necesitatea acestuia dar s-a tecut prea repede peste, reluam si poate ajungem mai departe ...

    Comment


    • Motivatie , scop, implementare ...

     Comment


     • Daca tot e sa fie artificial, atunci uite aici un model de la Portughezi: http://oceanrevival.org/en/

      Comment


      • vesti bune pe frontul de est... la anul se va amplasa un recif articifial cu rol de biofiltru in zona Constantei, la adancimea de aprox. 15m. va fi nevoie de scufundatori voluntari pentru monitorizarea dezvoltarii recifului. momentan nu stiu detalii f multe despre acest proiect al organizatiei Mare Nostrum, dar o sa completez informatia pe masure ce primesc noutati!

       Comment


       • In primul rand vreau sa ii multumesc lui serban pentru pontul cu recifi. Pentru a scrie un articol la mine pe site i-am contactat pe cei de la Mare Nostrum. Redau mai jos mailul primit de la acestia:


        Referitor la proiectul cu recifi, tot ce iti pot spune in momentul de fata sunt urmatoarele:
        - denumirea proiectului este "research and REstauration of the Essential Filters of the Sea - REEFS" si este un proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare Bazinul Marii Negre 2007 - 2013. Ca parteneri avm mai multe organizatii din tarile riverane Marii Negra si anume: din Bulgaria Bulgarian Biodiversity Foundation - Kaliakra Branch, Karadeniz Technical University, din Turcia, IPA partner, Odessa Branch of the Institute for Biology of the Southern Seas - Ucraina si Ilia State University (ISU) Georgia.

        Obiectivul proiectului este acela de a consolida o baza de cunostinte comune necesara pentru instalarea de recifi artificiali in vederea abordarii poluarii organice din ecosistemul marin al Marii Negre. Activitatile acestui proiect presupun amplasarea si monitorizarea unor recifi artificiali, realizarea unor planuri de actiune si adoptarea unor masuri interne de sporire a resusrselor marine, precum si dezvoltarea durabila a pescuitului in Marea Neagra.

        Scopul acestui proiect este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea fata de problemele din zona marina, incluzand activitatea umana si efectele ei. De asemenea, se urmareste stabilirea pe termen lung a unei platforme de parteneriat pentru cercetare stiintifica, tehnica, administrativa, precum si promovarea activitatilor de constientizare in favoarea practicilor de amplasare a recifilor artificiali ca si modalitate de restaurare a ecosistemului Marii Negre.

        Costul total al acestui proiect se ridica la 528 480.12 EURO, iar durata proiectului este de doi ani de zile. In momentul se fata se poarta discutii referitoare la materialul care va fi folosit pentru confectionarea recifilor artificiali care trebuie sa fie in conformitate cu legislatia fiecarei tari.

        Comment


        • un proiect in care imi pun sperante. trebuie spus insa ca este vorba de recif artificial de tip soft, structuri pe care sa se formeze initial scoici cu rol de filtrare dar si de "cresa" pentru multe alte vietuitoare. Nu va asteptati la avioane si tancuri scufundate in apa, desi prin acest proiect se deschide un drum si o discutie inclusiv la nivel guvernamental pentru a promova, in conditii controlate, posibilitatea de a "scufunda" si alte lucruri sub apa.

         Comment


         • Personal, imi dau cu parerea si consider ca se poate face mai mult decit un proiect pe "research" ... Asa cum am vazut la inceput, proiectul "cu piticii" ar trebui sa aibe la baza dezvoltarea la un nivel mai inalt a scufundarilor, fie ele si recreationale, sa ofere ceva zonei noastre litorale, sa dezvolte turismul pe diving si poate un pic de mindrie romanilor ... Fiind ceva din afara sper sa prinda mult mai repede contur. Cit despre beneficii, se vor vedea in timp ...

          Comment


          • http://vacantalamare.stirileprotv.ro...pei-de-la.html

           Comment


           • http://adevarul.ro/locale/constanta/...913/index.html

            Comment


            • Noutati, ceva... pe frontul "recifelor"...???

             Comment

             What's Going On

             Collapse

             There is currently 1 user online. 0 members and 1 guests.

             Most users ever online was 67 at 10:23 on 18-03-19.

             No user is online now.
             Working...
             X