Announcement

Collapse
No announcement yet.

curs scafandru autonom

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • curs scafandru autonom

  - Pana pe data de 13 Iunie se fac inscrieri pentru Cursul de Scafandru Autonom, recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Cursul va incepe pe data de 14 iunie si va dura pana pe data de 5 Iulie. pretul cursului 1200 Euro. Seria 14 iunie -5 iulie beneficiaza de reducere, valoarea cursului fiind 700 Euro. Urmatroarea serie, Iulie - August 2010.
  - Pentru seria Iulie - August, minim 6 cursanti, pentru a desfasura acest curs.
  - Loc desfasurare curs: Hotel Capitol Jupiter, Dive Center Octopus Sub, structura cursului: teorie(5 zile), bazin(5 zile), apa deschisa(20 scufundari), test final teoretic + practic. examenul final va fi sustinut in prezenta comisiei formate din reprezentanti ai ministerelor ce recunosc acest curs.
  - Se emite diploma si certificat de calificare in meseria de Scafandru Autonom.
  Last edited by kafka; 01-06-10, 13:36.

 • #2
  Originally posted by kafka View Post
  ....... recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. .................


  Intrebare ,cei de la PADI,NAUI,SSI etc ai recunosc pe domnii din ministerele noastre?  Partea cu "recunoasterea" din partea ministerelor mi se pare o gainarie tipic romaneasca

  Comment


  • #3
   scafandru autonom

   stii si tu ca licentele de la orice scoala pana la nivelul de dive master sunt licente de agrement, sportiv sau cum vrei sa le spui. pentru a lucra in meseria de scafandru, utilitar e vb de cu totul si cu totul altceva. nu vreau sa ma intelegi gresit, scoala noastra e acreditata NAUI si CEDIP si inteleg problema pe care o pui.
   exemplu!! ca sa urmezi cursurile de aici http://www.imca-int.com/divisions/di...nnel/training/ este absolut necesar sa detii o calificare in maseria de scafandru autonom (si nici ei nu recunosc licentele sportive)
   Last edited by kafka; 01-06-10, 20:44.

   Comment


   • #4
    Originally posted by Kerosen View Post
    ....Intrebare ,cei de la PADI,NAUI,SSI etc ai recunosc pe domnii din ministerele noastre? ....
    Licentele de agrement recunoscute de scolile de mai sus nu au nimic de a aface cu licentele profesionale care trebuiesc recunoscute de catre ministerele de resort ale tarii emitente. In conditiile in care acestea se supun legislatiei internationale, adica curicula este adaptata unui forum international, atunci aceste licente sint recunoscute international, altfel recunoasterea in afara statului emitent necesita o examinare suplimentara.

    Faptul ca PADI sau NAUI nu recunosc competenta vre-unui minister din Romania nu are nici o relevanta in emiterea unui certificat de scafandru autonom. Pe linga scafandrii certificati de aceste agentii exista in toata lumea scafandrii profesionisti care nu au efectuat nici un curs PADI, NAUI sau SSI, cu toate acestea acumuleaza intr-o saptamana poate mai multe ore de scufundare decit multi de pe acest forum luati impreuna si pe tot anul!

    Lucrul sub presiune (in imersie sau pe uscat) este reglementat in UE de catre ministerele muncii din tarile membre. Ginditi-va ca in mai toate tunelele se presurizeaza astfel ca munca acelor oameni se desfasoara sub presiune, uneori de citiva bari, astfel ca acest tip de lucrari este reglementat si nu are NIMIC de a face cu SSI, PADI sau NAUI!

    Desi suna oarecum aiurea ca un scafandru utilitar este cu totul altceva decit unul amator, daca este sa ne luam dupa certificarea acestora atunci chiar ca se poate afirma acest lucru! Pina si atestatul medical al scafandrilor amatori difera de cel al scafandrilor profesionisti, in cazul acestora il poate da numai medicul de medicina muncii cu competenta in hiperbara sau medicul specialist de medicina hiperbara.

    BRAVO kafka!

    Comment


    • #5
     Daca se poate mai exact ce inseamna certificarea de scafandru autonom?, este recunoscuta certificarea de catre alte tari tot ca si scafandru comercial? Este echivalentul celorlalte cursuri care se fac in Europa pentru meseria de scafandru comercial?
     Multumesc anticipat!

     Uitasem de cerinte minime pentru participare? vizite medicale, eventuale costuri, virsta?
     Last edited by stefan; 01-06-10, 17:04.

     Comment


     • #6
      Si daca am brevet si NAUI Rescue diver si pe cel de la Centru de Scafandri militari cum pot intra in posesia acelui document?

      Comment


      • #7
       raspuns pentru skodaoctavia82

       pai daca il ai pe cel de la Centrul de scafandri nu mai ai nevoie de un astfel de certificat.

       Comment


       • #8
        costuri suplimentare

        costuri suplimentare: vizita medicala, care la centrul de medicina hiperbara este in jur de 200 Ron
        Last edited by kafka; 02-06-10, 16:19.

        Comment


        • #9
         scafandru autonom!!

         imi pare nespus de rau ca s-au iscat polemici in legatura cu acest subiect, dar trebuie sa intelegem ca si intre un simplu sofer si unul profesionist e o diferenta.
         iar inca de la banala vizita medicala pe care o face un viitor scafandru sportiv si vizita medicala ce trebuie facuta de viitorul scafandru utilitar e diferenta foarte mare. acesta trebuie facuta in cabinete speciala de medicina hiperbara. apropos pentru cei interesati http://www.medicinahiperbara.ro/. sa nu mai spun de cursul propriu-zis, care in afara de cunostintele teoretice ce cuprind cam tot pana la dive master, intervin si cunostintele practice. chiar si un banal surub ce ar trebui strans sub apa e cu totul si cu totul altceva decat o scufundare de agrement!
         Dar hai sa nu mai despicam firul in 4;8;10 .....

         Comment


         • #10
          Originally posted by skodaoctavia82 View Post
          Si daca am brevet ...de la Centru de Scafandri militari ....
          Daca nu ma insel Centru de scafandri militari a fost in trecut singura institutie acreditata de a invata scafandrii profesionisti. Astfel ca certificarea lor este oarecum superioara uneia recreationale si ar trebui sa se bucure de recunoastere internationala. Oricum aceste brevete se acorda in baza unei curicule care poate servi ca model in vederea recunoasterii!

          La fel si cu orice scoala de scafandrii autonomi privata: in primul rind trebuie sa obtina recunoasterea din partea ministerului muncii din tara unde se emite brevetul, iar daca cursul se desfasoara respectind curicula unei organizatii internationale, atunci este recunoscuta international fara alte proceduri!

          In astfel de situatii CHIAR daca brevetul se ia fara a consulta organizatiile internationale, cursurile se bucura de o recunoastere internationala, deoarece Ro este membra UE, astfel ca se compara curiculele si numai in cazul unor deficiente grave nu se recunosc aceste cursuri in sensul unei reexaminari. Acest lucru este valabil si pentru Centrul de Scafandri.

          Asa ca odata recunoscute aceste cursuri de catre ministerul muncii au in Ro, si implicit in UE, valabilitate, indiferent de parearea NAUI, PADI sau SSI, pentru desfasurarea de activitati comerciale in imersie.

          Atestatele medicale destinate lucrului sub presiune (imersie sau uscat) au o valabilitate de un an si sint recunoscute international, iar in cazul activitatilor de scuba recreational se extind automat la o durata de trei ani!

          Comment


          • #11
           Scuze daca am intrebat cam mult. Multumesc celor care mi-au raspuns si bravo organizatorului. Sper ca la anul daca ma tine sanatatea (admiterea dupa vizita medicala) sa pot participa si eu.
           Este perfect ca au mai aparut institutii care pot califica asemenea meserii inafara Centrului Militar de scafandrii.

           Comment


           • #12
            exemplu!! ca sa urmezi cursurile de aici http://www.imca-int.com/divisions/di...nnel/training/ este absolut necesar sa detii o calificare in maseria de scafandru autonom (si nici ei nu recunosc licentele sportive)[/QUOTE]

            Pentru a urma cursurile imca de la adresa mentionata NU ESTE NECESAR sa detii o calificare in meseria de scafandru autonom.Daca aceasta certificare,respectiv scafandru autonom, se va face , ea nu este recunoscuta de catre alte tari ca si certificare scafandru commercial.
            Rog pe cei de la Octopussub sa detalieze, ca informatie pentru cititori, programul de studiu teoretic si practic pe care l-au stabilit pentru acest curs pe durata celor 5 zile de teorie si 5 zile de practica.

            Emil Matei
            Imca Offshore Diving Supervisor
            Naui Instructor

            Comment


            • #13
             Originally posted by abbysdiver View Post
             Rog pe cei de la Octopussub sa detalieze, ca informatie pentru cititori, programul de studiu teoretic si practic pe care l-au stabilit pentru acest curs pe durata celor 5 zile de teorie si 5 zile de practica.

             Emil Matei
             Imca Offshore Diving Supervisor
             Naui Instructor
             wow!! salutare omnule!! mai Emil! eu nu am dat exemplul de la IMCA ca sunt acelasi tip de cursuri, am dat exemplul lo la ce-ti foloseste un curs de pregatire profesionala in meseria de scafandru si la ce fol cursul sportiv!! cat despre structura cursului sau ce cuprinde, e o metodica elaborata de ministerul muncii.

             Comment


             • #14
              Salutare membrilor forumului!
              Mi-a atras atentia cursul de scufundator autonom,recunoscut de o droaie de ministere ,ca intotdeauna
              Va rog nu intelegeti gresit,nu pun in discutie profesionalismul scolii/instructorilor care dau cursurile respective,le doresc succes in continuare, si nici nu compar cu alte tari,ma gandesc cine opteaza ptu cursul asta in Ro,cheltuind mai mult de 1000 de euro,in loc sa mai adune ceva si sa-l faca in strainatate,are motive bineintemeiate.
              De fapt ,ce inseamna un ´´scufundator autonom´´in Ro? pana la ce adancime ai dreptul sa te scufunzi si ptu ce categorii de lucrari subacvatice ai dreptul sa desfasori?
              Mi se pare aberant sa nu existe niste calificative,limite ale diplomei,cursului.
              Si mi se pare aberant ca in 5 zile de teorie elevii vor putea invata subiectele de baza : fizica aplicata in mediile hiperbarice,bazele tehnologiei navale,teoria de descompresion si accidentele relationate cu activitatile subacvatice ( orice scafandru incepator ar trebui sa stie ca ii vor exlploda plamanii daca urca prea repede fara sa expulzeze aer,nu? ) ca sa nu mai vorbim de teoria tehnologiei de diving ,compresoare,masti,Kirby Morgan etc si termenii de baza pentru diving in engleza. Cred ca nu am enumarat tot ce ar trebui sa invete,in teorie,un scufundator incepator,dar a-ti inteles idea, nu?
              Recunoscut in Europa? Corect ! Dar la ora de pus in practica - incorect !
              Ma explic : Ion vine maine in Spania cu certificatul in mana -va putea munci poimaine chiar daca seful sa indragostit de Ion? Nu.
              Chiar daca e un document legal-european,numiti-l cum vreti,va trebui legalizat in tara respectiva, de autoritatile maritime competente,asta implica,alt curs de prim ajutor ,alt medical check si alte taxe ptu divers log book.
              Ptu cei care au in plan sa iasa in afara, mai adunati un pic bani si faceti cursul in alta tara, sau in tara unde vreti sa emigrati.
              Exemplu- in Spania cursurile de acest tip,se desfasoara la scolile maritime de stat gratis! Cu toate cursurile aditionale incluse - prim ajutor etc.
              Asta da trebuie sa ai rezidenta spaniola.
              La scolile private costa 2500euro (sau chiar mai putin,nu sant la curent) nivelul de baza pana la 30metri adancime la fel,cu tot inclus. Ca sa nu mai vorbim de bursa de munca locala,sansele de a gasi munca ti se multiplica daca faci cursul acolo unde vrei sa muncesti,sau unde vrei sa incepi,sa zicem,ptu ca in general,munca de diver e asa,azi esti in Africa,maine intr-o fosa septica langa casa
              Se lucreaza cu Kirby Morgan,Exo,Aga,lucrezi cu globuri,faci inspectii,cu aspiratoare etc.
              Parerea mea profesionala - un miembru al echipei insuficient sau prost instruit, e un pericol pentru el insusi si pentru toate operatiunea.Nu vorbesc de aia care nu au experienta de munca,ma refer la aia pe care i-au invatat la scoala doar sa compenseze timpanul si sa invarta un surub.
              Last edited by petrovski; 21-01-11, 17:05.

              Comment


              • #15
               .................
               Last edited by Florin; 19-05-11, 06:25.

               Comment

               What's Going On

               Collapse

               There is currently 1 user online. 0 members and 1 guests.

               Most users ever online was 65 at 16:16 on 08-05-18.

               No user is online now.
               Working...
               X